Co grilovat na roštu, jehlicích a alobalu?

Přidáno: 02.06.2017

Grilování na špejli

Grilování na jehlici se nejčastěji používá pro neporcovaná kuřata či selata, stejnoměrné plátky masa, různé uzeniny, ražniči a podobně, tedy takové potraviny, které lze nabodnout, nebo upevnit k otáčivé jehlici. Jde vlastně o klasické rožnění, při němž je nejdůležitější pozvolné pravidelné otáčení. Maso buď konzumujeme až poté, kdy je celé hotové, anebo propečené plátky odkrajujeme v průběhu grilovaní.

 

Grilování na fólii je vhodné hlavně pro nadrobno nakrájená masa a uzeniny, které by jinak roštem propadly, pro marinovaná, nakládaná nebo tučnější masa. Potraviny se pokládají na alobal položený na roštu. Alobal bývá na koncích vytvarován tak, aby zachycoval tuk, případně ho odváděl mimo žhavé uhlí. Stejnou funkci plní speciální alobalové nádoby na jedno použití.

 

Grilování ve fóliovém obalu se hodí především pro úpravu porcovaných kuřat, ryb a zeleniny. Používá se opět alobal, potravina se však tentokrát do něj zabalí tak, aby neunikala šťáva.

 

Grilování na roštu je vhodné zejména pro tenké ploché porce masa, uzeniny a ryby. Gril sálá přímo na potraviny, které se pokládají na rošt.


Zpět na seznam článků
Copyright 2015 - 2024 © | LevneObaly.cz |