Recept na třešňovou bublaninu
Těm co milují pečení přinášíme letní recept na ovocnou bublaninu do pečíčího košíčku, což je ideální prázdninové řešení na cesty, výlety. Pečící košíčky jsou ideální i pro prodejce potravin na farmářských trzích.
.jpg)
Na bublaňině je skvělé, že základní ovocnou přísadu můžete měnit dle sezoního ovoce třeba na třešně, meruňky, rybíř, borůvky atp.
Mně chutná snad nejvíc s jahodama a borůvkama, ale třešně jsou klasika.
Vzhledem ke sladkosti ovoce to chce taky vážit cukr. 100 g na poměr se mi zdá jako maximum, ale v případě sladkých jahod
můžete ubrat na 80 g.
A množství ovoce? Sneslo by to těch třešní i dvakrát tolik, jestli chcete.
Jen je prohoďte v troše té hladké mouky, aby těsto příliš nenavlhčily.
Suroviny na 6 porcí:
- 120 g polohrubé mouky + na vysypání pekáčku
- max. 100 g cukru krupice
- 1 malé vajíčko
- 5–6 g kypřicího prášku do pečiva
- 125 ml mléka
- 60 ml oleje
- máslo na vymazání pekáčku
- libovolné ovoce: jahody, třešně, borůvky, meruňky. Alespoň 2 hrsti
- případně lžička hladké mouky na ovoce
Postup:
Vše sypké smíchat a promíchat. Pak přilít vše tekuté a promíchejte v těsto.
Těsto přemístěte do pečícího košíčku a vše rovnoměrně rozmístěte včetně ovoce.
Troubu předehřejte na 190 °C a pečte cca 30 minut, u většího množství udělejte po 25 minutách test se zapíchnutou špejlí a uvidíte, možná bude potřebovat času trochu víc.
Pečeme dozlatova.
Zpět na seznam článků
