Recepty na grilování - drůbež
Drůbež na grilu
Kuře, kachna nebo husa? Ideální maso na grilování. Příprava je rychlá, maso se nemusí dlouho grilovat a pokud se ugriluje správně, je chutné a šťavnaté. Připravili jsme pro Vás pár receptů na grilování, které Vám mohou být u grilu inspirací nebo návodem
KUŘECÍ PRSA S JARNÍ CIBULKOU
Počet porcí: 2 - 4
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 35 - 45 minut
Suroviny:
- 1 svazek jarních cibulek
- 2 vykoštěná kuřecí prsa nebo stehna
Na omáčku:
- 1/ hrnku sojové omáčky
- 3/4 hrnku cukru
- 1/2 hrnku sladkého vína
- 1 jarní cibulka
- 1 stoužek česneku
- 1 proužek citronové kůry
Postup:
Maso z kuřecích prsou nakrájíme na proužky cca 1 x 1 x 5 cm, jarní cibulky nakrájíme na 5 cm kousky. Střídavě napichujeme maso a cibulky na dvě špejle, které jsme předem namočili ve vodě. Z ostatních surovin svaříme omáčku, do které na 30 minut maso na špejlích namočíme a necháme odpočinout. Maso na gril pokládáme tak, aby špejle byly mimo největší žár. Pokud by se začaly pálit, stačí je obalit alobalem. Podáváme teplé se zbytkem omáčky.
KUŘECÍ PRSA S CITRONEM A OREGÁNEM
Počet porcí: 4
Náročnos receptu: snadné
Doba přípravy: 40 minut + 2 hodiny marinování
Suroviny:
- 4 - 6 kuřecích řízků - kuřecích prsíček
- strouhaná kůra a šťáva ze 2 citronů
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce sušeného oregána
- 1 lžíce rozetřeného česneku
- 2 lžičky mleté papriky
- 11/2 lžičky hrubozrnné soli
- 1/2 lžičky pepře
Postup:
Kuřecí prsíčka uprostřed vodorovně prokrojíme. Ze zbylých přísad smícháme v míse marinádu. Naklepaná prsíčka vložíme do mísy s marinádou a ze všech stran řádně potřeme. Mísu přikryjeme fólií a maso necháme 2 hodiny marinovat. Gril rozpálíme a na středním žáru grilujeme prsíčka po dobu 8 - 10 minut. Podáváme teplé se salátem z čerstvé zeleniny nebo s bramborem, bramborovou kaší či hranolky.
Zpět na seznam článků